tisdag 4 maj 2010

Youtube-tips: Lookwell


På tv-kanalerna i USA sänder man inte vilken skit som helst (jo, det gör man) så innan man helt bestämmer sig för att satsa på en ny serie gör man ett första-avsnitt för att testa den. Avsnittet visas ofta på tv och sen får chefer med viss (dvs ingen) inrådan från tittarna ta ställning till om det ska bli en fortsättning. Lookwell testades och valdes bort.

Lookwell, som är en sitcom av skojigaste sort skrevs förtjänstfullt av Conan O'Brien och Robert Smigel, mest känd som Triumph, the Insult Comic Dog (a.k.a. den roliga hunden som är så ful i mun i Conans tv-program). I huvudrollen ser vi Adam West (mer känd som den riktiga Batman), som spelar den avdankade skådisen som spelat snut så många gånger att nu tror att han kan agera som en. Tillsammans med skådis-studenterna på skolan på vilken ha nu undervisar, bestämmer han sig för att hjälpa polisen i jakten på kriminalitet.

Den absurda humorn känns igen från, Adam Wests gamla parad-serie; sextiotalets Batman. Det är den typen stoneface-humor som senare lyftes till perfektion med serien Police Squad, men uppskruvat ännu ett snäpp.

Ibland brukar jag drömma om nätterna att Lookwell fått fler avsnitt, men vaknar besviken på morgnarna när jag inser att der inte finns. Men då kan jag i alla fall trösta mig med att man kan se den här piloten ännu en gång. Förbered dig på en skrattfest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar