måndag 17 maj 2010

Kanonlåtar #3: Sexual Harrassment - If I Gave You A Party (1983)

Jag vet inte mycket om Sexual Harrassment. Det enda konkreta man kan hitta på nätet (utöver hundratals hyllningsinlägg som det här) är några vaga forum-inlägg av bandets trummis, Dale Jackson. Han beskriver att bandets approach var something för everyone och att deras koncept kunde beskrivas som Sexy, Hot and Horney. De har minst sagt lyckats.


Dale nämner även att deras frontman Lynn Tolliver inte tyckte om att stå på scen vilket kan förklara deras sparsmakade framgångar (i kombinationen med det aningen provocerande band-namnet). De släppte nämligen endast några få singlar och en LP i början av 80-talet med galen, snuskig, lekfull, på gränsen till hysterisk electro som aldrig hade ambitionen att lämna diskoteket. Det är musik som bara kan andas på dansgolvet och fullkomligt dör när du försöker kräma det ur dina fattiga lap-top-högtalare. Så be din lokala disk-jockey att ta sitt förnuft till fånga och lira lite Sexual Harrasment redan ikväll.

Sexual Harrassment fick i alla fall någon slags upprättelse för några år sedan när Black Eyed Peas snodde I need a freak till sin hit My Humps.

Men jag vill lyfta fram If I Gave You A Party; en sanslös, korkad, tokig, festlig, röjig, berusad eller snarare packad, sprängkåt låt. Gapiga syntar, hjärndöda trummor och pumpande bas. Det är musik som man faktiskt ska juck-dansa till. Låten klimax är dess sista två minuter som bjuder på en autentisk sprit-fest. Så stoppa intellektet under sängen och lyssna, njut och jucka loss.



LIVSGLÄDJE-BAROMETERN: 93%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar