måndag 31 maj 2010

Kanonlåtar #5: Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall (1984)


Idag bjuder jag inte bara på en kanonlåt utan även en kanonvideo. Låten kommer från den sorgligt bortglömda sci-fi-buskis-musikalen Voyage of the Rock Aliens där Pia Zadora även spelade huvudrollen. Låten (och filmen) floppade i USA men fick viss återupprättelse i Europa. I Frankrike sålde den i över en miljon exemplar.

Pia Zadora är annars mest känd för att hon vann både en Golden Globe och en Razzie för sin roll i den också totalt bortglömda filmen Butterfly. Enligt myten ska anledningen till att hon vann Golden Globe-priset ha varit för att hennes man mutat stora delar av juryn några nätter på lyxhotell.

Jermaine Jackson är mest känd för att hans bror är känd.

Låten är av den typ som varken skulle kunnat ha kommit varken före eller efter 1984. Produktionen är dränkt i syntar. Texten är en odistansierad och naiv hyllning till den största kärleken. Videon är spektakulär och också förmodligen dyrare än en svensk långfilm. "Super-melodramatisk" och "over the top" är det närmaste, men inte tillräckligt, för att beskriva låten och videon. Ni förstår ju att den helt enkelt är alldeles underbar.



LIVSGLÄDJE-BAROMETERN: 95%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar