måndag 26 april 2010

Spotify-lista: Våren

Våren är här. Vi firar med en spotify-lista med bara låtar om våren!

Plocka ner den här.

Elvis Presley - Spring Fever
En tumregel är att Elvis i regel i bra. Även som här på ett bortglömt albumspår från soundtracket till Girl Happy.

The Vapors - Spring Collection
Gamla snällpunk/power-pop bandet The Vapors gillar tydligen inte mode-offer, synnerligen inte när vår-kollektionen dyker upp.

John Denver - Spring
Sista låten från John Denvers fina album Rocky Moutain High

Tony Passalacqua - Spring Fever
Jag vet inte så mycket om Tony Passalacqua mer än att han var en populär Doo-Wop vokalist på femtiotalet som figurerade i flera konstellationer. Här klarar han sig dock fantastiskt på egen hand.

Gunnar Wiklund - Vårens Flickparad
I melodifestivalen 1963 stod låtarna i centrum; därför sjöngs varje låt i två olika versioner. En med en rejäl orkester medan den andra gjordes i en enklare och mer nedtonad version för att verkligen ställa låten på prov. Den lugnare versionen gjorde av Lars Lönndahl men den här är mycket rivigare. Detta året tog man bara ut en topp 3 medan resten fick dela på fjärde platsen vilket också blev Vårens Flickparads öde.

Ingvar Wixell - Kommer Vår
1965 sjöng operastjärnan Ingvar Wixell samtliga sex låtar i melodifestivalen och från fjärdeplatsen kommer den här våriga biten. Skivan med låtarna släpptes långt efter festivalen och beräknas inte ha sålt mer än i 1500 exemplar vilket gör den till festivalens sämst säljande vinnare någonsin.

P. Lion - Springtime
Elegant italo-disco med sorgligt bortglömda P.Lion. P:et stor för de tre initiala bokstäverna i hans namn Pietro Paolo Pelandi och Lion kommer från att familjens sköld föreställer ett lejon.

Ralph Lundsten - Spring Fever
Sveriges bästa musik-flummare med en hyllning till våren. Så här stod det bland annat på LP:n:

"I AFTON DANS, hur mycket har inte detta begrepp betytt för svenskt blodomlopp och landets nativitet! Dans, denna ryckiga, knyckiga och vertikala form av mänsklig samvaro, bär lustigt nog i sitt sköte, drömmen ett mera horisontalt läge!!! Men även människor med själ och vilsna fötter, vill ju ibland festa och dansa, u t a n att behöva lämna personligheten i garderoben på någon diskocirkus eller I afton parningsdans-ställe… Festlust innehåller därför en musik för lekfulla romantiker och dansnödiga, men en sådan som fritt vill sväva över ömma danstår och dansmusikklichéer! Min dröm är att musiken skall locka fram Din egen inneboende rörelselusta och dansglädje - ge Dig lust att e m o t i o n e r a..."

Donna Summer - Spring Affair
Producenten Giorgio Moroder i högform. En favorit-låt med en favorit-artist. Studsande själfull super-disco.

Och eftersom Spotify inte vill erbjuda den kanske bästa vår-låten kompletterar jag med ett youtube-klipp den här gången!



LIVSGLÄDJE-BAROMTERN: 75%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar